2025 - Fredrikstad

Sommeren er her, og med det åpnes mange nye dører for våre elever. Mange ser vi igjen når skolen starter opp igjen i august, mens andre skal videre på nye veier.

Vi gleder oss over hva elevene våre har fått til og hvordan de har utviklet seg mens de har vært elever hos oss det siste året eller de to eller tre siste årene. Nå gleder vi oss også til å se hvordan veien blir til videre.

Noen av våre vg2-elever ser vi igjen til høsten når de starter på vg3 påbygg. Andre er klare for to år ute i bedrifter som lærling, mens atter andre har søkt seg videre på høyere utdanning.

Vi har tatt en prat med noen av våre elever som vi ikke møter i gangene her når vi åpner igjen i august.

Barne- og ungdomsarbeidere klare for lærling-løp

Hannah (18), Maria (21) og Natalie (21) har alle gått vg2 barne- og ungdsomarbeiderfag på Seiersborg i Fredrikstad. Alle tre har fått lærlingplass fra august, og jentene er veldig klare og spente på den nye hverdagen.

– Jeg føler at det er takket være den tiden jeg har hatt her på Seiersborg at jeg har fått lærlingplass, jeg tror ikke jeg ville klart det om jeg hadde gått på en annen skole, forteller Hannah.

Hannah gikk ikke på ungdomsskolen og kom gjennom vg1 helse- og oppvekstfag på hengende håret.

– Alt gikk mye bedre på vg2. Vi har hatt et fantastisk bra klassemiljø, jeg har tatt meg sammen, og vi har hatt strengere rammer som har vært bra for meg. Det har vært så fint og trygt å være elev her, sier hun og legger til:

– Jeg er veldig stolt av at jeg nå skal ut i lære. Jeg bestod eksamen og skal videre, det er en god følelse!

Hannah har fått lærlingplass på den kommunale barnehagen Langøyåsen barnehage. Etter at hun søkte ble hun innkalt til intervju, og så måtte hun vente på svar.

– Jeg var skikkelig nervøs før intervjuet. Siden jeg også hadde et relativt stort fravær på vg1 var jeg spent på hva de tenkte, men de så mest på hvor mye jeg har vokst det siste året og ville gjerne ha meg. Jeg er så glad for det!

Flere barnehagelærlinger

Maria og Natalie har, som Hannah, også fått lærlingplass i barnehage.

Maria gleder seg til å gå inn i lærlingperioden i samme barnehage som hun også har hatt praksis i:

– Jeg har vært i praksis i Trosvik barnehage to dager i uka det siste året. Det blir fint å fortsette her på et sted jeg kjenner godt og hvor jeg trives, smiler Maria.

Om tiden på Seiersborg sier hun dette:

– Jeg har lære- og konsentrasjonsvansker, så skolen har ikke vært lett for meg. Men jeg har trivdes her, jeg har fått det til og bestått – det er jeg veldig stolt av. I tillegg har jeg fått lærlingplass, det er jeg også stolt av.

Natalie skal være lærling i Klokkegården barnehage i Råde. Hun har tidligere gått på en annen videregående skole hvor hun gikk kokk og servitør.

– Det var vanskelig for meg med en stor skole, og jeg har trivdes mye bedre her med et mindre og bedre miljø. Nå gleder jeg meg til å være lærling i en frilulftsbarnehage og være ute med barna hver dag.

Klare for høyere utdanning og lærling som helsefagarbeider

Oskar (19), Mathias (21) og Jonas har valgt litt ulike retninger. Oskar og Mathias er ferdig med påbygg og skal videre på studier, mens Jonas skal videre som lærling.

For Oskar venter en helt ny tilværelse i Oslo hvor han søkt plass på en bachelor i design strategi og samfunn ved Høyskolen i Kristiania.

– Jeg gikk salg og reiseliv før påbygg og har egentlig vært ganske bestemt på hvilken vei jeg ville ta helt siden ungdomsskolen. Nå har jeg fått meg hybel like ved skolen og er veldig spent på studiene til høsten, sier Oskar.

Mathias har gått bygg- og anleggsteknikk, men da han hadde praksis som tømrer på vg2 fant han ut at det var noe helt annet han hadde lyst til å drive med.

– Jeg hadde praksis på et sykehjem, som tømrer. Men mens jeg var der så gikk det opp for meg at det er mennesker jeg vil jobbe med. Derfor tok jeg påbygg, og nå er jeg klar for å studere en bachelor i vernepleier på Høgskolen i Østfold til høsten, sier Mathias og legger til:

– Jeg er veldig klar! Jeg føler jeg har vokst mye de årene jeg har hatt her på Seiersborg. Her har det vært veldig bra å være!

Jonas legger bak seg to år på helsefag, hvorav det siste året var på vg2 helsearbeiderfag. Nå skal han ut som lærling.

– Ja, nå blir det bra å jobbe litt! Endelig! Jeg skal ha et år som lærling på Haugvold sykehjem i Sarpsborg kommune først, så et år på Hafslundsøy servicebase etterpå. Der driver de boveiledning for psykisk utviklingshemmede, forteller Jonas.

Salg- og reiselivs elever på vei ut i lære

Fredrik (18) og Smilte (19) har begge gått salg og reiseliv og er nå klare for to år som lærlinger.

– Jeg gikk først et år på FBIE før jeg fant ut at det var salg og reiseliv jeg hadde lyst til. Nå har jeg vært i praksis på Coop Extra på Landesenteret, og her fortsetter jeg nå som lærling. Jeg gleder meg til å lære noen nye ting nå, for eksempel vet jeg at jeg endelig skal få opplæring i kassa. Der er det mye ansvar, men det tror jeg blir spennende, sier Fredrik.

– Jeg gikk et år på helse- og oppvekstfag før jeg endret retning til salg og reiseliv. Det har vært så fint å være elev her, men nå er jeg veldig spent på det å være lærling. Jeg skal være hos FASVO, i bruktbutikken. Jeg gleder meg veldig for det var veldig fint å være der på opplæring i fire uker, sier Smilte.

Elevene på vg1 salg, service og reiseliv overleverte en sjekk til Blå Kors barnas stasjon denne uken.

Dette skoleåret har elevene på vg1 salg, service og reiseliv hatt ungdomsbedriften Lunchdeluxe UB. Gjennom året har de med det hatt ansvar for driften av kantinen på skolen som har vært åpen på fredager.

Elevene ønsket å gi overskuddet videre til noen som trenger det, og valget endte på Blå Kors barnas stasjon som er et lavterskeltilbud for barnefamilier i sårbare livssituasjoner. Barnas stasjon tilbyr samtaler og veiledning for familier, i tillegg til ulike aktiviteter med utgangspunkt i målsettingen til den enkelte familie for deltakelse på barnas stasjon.

På barnas stasjon ble elevene møtt av Marie som jobber som miljøterapeut. Hun var veldig takknemlig for gaven fra elevene på Seiersborg:

– Tusen takk for at dere tenkte på oss! Disse pengene kommer veldig godt med og går tilbake til våre brukere i form av aktiviteter og lignende.

Hei alle 1. klassinger som starter på Seiersborg videregående skole i august.

Husk å melde dere på pizzakvelden 4. juni fra kl 17 – 18.30. En fin mulighet til å treffe andre 1. klassinger og til å bli litt kjent med ansatte og skolen.

Påmeldingsfrist 3. juni til rådgiver Mari Grundvig tlf. 951 78 701 eller mail mailto:mari.grundvig@seiersborg.vgs.no.

For elevene Morgan (21) og Nicoline (18) har det å starte på Seiersborg videregående skole vært en viktig del av å komme tilbake på skolebenken. Etter flere år med høyt skolefravær på ungdomsskolen, er begge nå klare for å starte på vg3 påbygg til høsten.

– Å starte på Seiersborg har vært livsendrende for meg. Før jeg startet her var jeg mye hjemme og torde så vidt å gå i butikken. I dag er jeg mye tryggere i meg selv, har venner og tør å ta plass i klassen.

Morgan (21) har noen få måneder igjen på vg2 salg og reiseliv på Seiersborg videregående skole i Fredrikstad. Etter sommeren venter vg3 påbygg. At han skulle komme seg hit var ingen selvfølge for Morgan.

– Da jeg begynte i 4. klasse startet jeg på en ny skole, og fra da gikk det nedover med det meste. Jeg følte meg litt på siden av de andre og ble aldri fullt inkludert. Det gikk bedre da jeg for første gang startet på videregående. I et par år var jeg motivert, men så begynte jeg å henge etter og til slutt droppet jeg ut, forteller Morgan. 

Livsendrende å starte på Seiersborg

Morgan var hjemme i nesten to år før han igjen følte motivasjon til å starte på skolen. Han fikk plass på Seiersborg, men da dagen for oppstart nærmet seg ble han usikker på om han egentlig var klar.  

Mange muligheter: Morgan har hatt det vanskelig gjennom både barne- og ungdomsskolen. Nå har han funnet ny glede og livsgnist ved å gå på Seiersborg. – Før var jeg han stille som aldri sa noe. Nå tar jeg ordet i timen, har mange venner og har vært daglig leder for ungdomsbedriften vår, forteller Morgan.

– Heldigvis valgte jeg å dra. Pappa kjørte meg den første dagen, og jeg husker godt hvor spent jeg var da jeg gikk fra bilen og inn på skolen. Jeg hadde det en så fin dag at jeg bare gledet meg til neste dag, forteller han. 

– Det forandret hele livet mitt. Før Seiersborg var jeg hjemme døgnet rundt, og det var mye bekymringer hjemme. Jeg har også alltid vært han stille. Han som satt der og aldri rakk opp hånda. Han som ikke hadde en stemme. I dag tar jeg ordet i klasserommet, jeg er daglig leder for ungdomsbedriften vi har, og jeg prater og er delaktig både i klasserommet og ellers. Jeg føler jeg er et stort skritt nærmere mulighetene – som egentlig alltid har vært der. 

Mobbing og utfrysning på barne- og ungdomsskolen

Nicoline sin historie er en historie om mobbing og utfrysning gjennom både barne- og ungdomsskolen. Det startet i fjerde klasse fordi Nicoline ikke kunne uttale r ordentlig.

– Mesteparten av barneskolen ble jeg mobbet for uttalen min. Mot slutten av barneskolen ble jeg fryst ut og baksnakket, forteller Nicoline.

Gleder seg til skolen: Nicoline har vært et offer for mobbing og utfrysning på barne- og ungdomsskolen og var hjemme store deler av tiende klasse. På Seiersborg ble hun tatt godt imot, trives i klassen og har fått flere nye venner.

Heldigvis hadde hun et godt vennskap med en nær nabojente som også gikk i klassen hennes på barneskolen. Det var en trygghet oppe i alt det vonde.

– Jeg hadde et håp om at det skulle bli bedre da jeg startet på ungdomsskolen. Det gikk også bedre det første året og litt ut i niende klasse. Da begynte flere å drikke alkohol, og siden jeg ikke ville bli med på det så ble jeg fryst ut igjen.

Nicoline smiler når hun forteller om det nå, selv om mye var vanskelig på den tiden. Den gode venninnen fra nabolaget gikk i en annen klasse på samme skole, så de hadde hverandre i friminuttene. Men inne i klasserommet hadde ikke Nicoline noen gode opplevelser.

– Det verste var å være inne i klasserommet og særlig da læreren lot oss velge hvem vi ville jobbe med da vi hadde gruppearbeid. Det var ingen god følelse, sier Nicoline.

Fant trygghet på en mindre videregående skole

Det endte med at Nicoline holdt seg mye hjemme store deler av 9. og 10. klasse.

– Da jeg skulle starte på videregående, var jeg usikker på om jeg ville klare det. Jeg startet først på en litt større skole, men det fungerte ikke for meg. Det var veldig uoversiktlig og stort, og jeg følte meg veldig alene.

Godt miljø: Nicoline går vg2 salg og reiseliv. Her jobber hun og klassevenninnen Setare med ungdomsbedriften de har hatt dette året.

Etter noen uker hjemme fikk hun heldigvis plass på Seiersborg.

– Det var noe helt annet og passet meg mye bedre. Jeg følte meg velkommen fra første dag hvor jeg fikk en ordentlig omvisning av en miljøarbeider blant annet. Alle sa hei, og jeg følte virkelig at de ønsket at jeg skulle bli en del av dem, smiler Nicoline og legger til:

– Jeg hadde behov for lærere som var til stede, et godt klassemiljø og andre elever jeg kunne være sammen med. Det føltes veldig trygt og godt å komme hit, og nå gleder jeg meg til å gå på skolen, forteller Nicoline med et varmt smil.  

Skolevegring er et begrep som ofte har blitt brukt i sammenheng med skolefravær. Begrepet oppleves for mange som stigmatiserende og bidrar til å sykeliggjøre barnet og overse de faktorene som ligger bak.  

I Opplæringsloven skilles det mellom dokumentert og udokumentert fravær, hvor ansvaret plasseres på flere aktører, ikke bare eleven.  

Langvarig fravær kan føre til angst og vegring, men en presis og helhetlig forståelse er vesentlig for å unngå forenklede og potensielt skadelige konklusjoner. 

Kilde: Skolefravær eller skolevegring 

Økning i bekymringsfullt fravær på ungdomsskolen

I en artikkel fra oktober 2024 skriver utdanningsdirektoratet at skolefravær blant 10. klassinger har økt. Elevene som var ferdig på ungdomsskolen i 2024 hadde gjennomsnittlig to fraværsdager og to fraværstimer mer enn før pandemien. Østfold er blant fylkene med flest fraværsdager.

Årsakene til det noe høyere skolefraværet kan ha mange forklaringer, og den vanligste fra skolenes ansatte er at det blant annet handler om endrede vaner hos elevene etter pandemien kombinert med endringer i grensesetting fra foresatte. Samtidig pekes det på at det økte fraværet kan handle om mer komplekse årsaker – som blant annet mental helse og ensomhet.

– Vi har flere elever hos oss som har hatt høyt skolefravær på ungdomsskolen, forteller rektor på Seiersborg videregående skole Fredrikstad, Harald Becken.  

Tett på elever og foresatte: Rektor Harald Becken forteller at de jobber tett med både eleven, foresatte og rådgivere fra ungdomsskolen for å sikre en god og trygg overgang til videregående skole.

– Derfor er det viktig for oss å jobbe tett med både eleven, foresatte og ungdomsskolen – for å sikre at overgangen fra grunnskolen til videregående blir så god som mulig. 

Det kan være mange ting som er vanskelig med skolen. Alt fra motivasjon, lærevansker, trivsel, mobbing eller andre ytre forhold påvirker skolefraværet. Når ungdom dropper ut av skolen, går de ikke bare glipp av læring og mestring, men også sosial tilhørighet og fysiske møter mellom både jevnaldrende og voksne.   

– Når elever søker skoleplass på Seiersborg videregående skole følger det med et anbefalingsbrev som beskriver hvorfor eleven har behov for vårt skoletilbud. Dette brevet skrives ofte av rådgiver på ungdomsskolen, lærer, helsesøster eller fastlege. På den måten får skolen kjennskap til historikk fra grunnskolen, samt elevens behov. Det er med på å gjøre overgangen til oss smidigere, sier rektor.  

Trygger overgangen fra ungdomsskolen 

Arbeidet med å gjøre overgangen fra ungdomsskolen til videregående enklere for elevene starter allerede i dialogen med ungdomsskolen og foresatte i søknadsprosessen. 

– Og jobben fortsetter når eleven har fått tilbud om skoleplass. Besøksdager, hospitering og bli-kjent-kveld før sommerferien er viktige tiltak for å trygge og motivere eleven til å møte opp på skolen i august, forteller rektor og legger til:  

– I tillegg bruker lærere og miljøarbeidere tid på å skape et trygt klassemiljø ved oppstart av nytt skoleår. Vi har også Blåpunkt, et aktivitetstilbud for våre elever etter skoletid, som vi ser at mange har stor glede av. Her oppleves mestring, det bygges relasjoner og det skapes trygghet i et miljø. 

Vi har begynt å fylle opp plassene til neste skoleår. Noen har kanskje allerede søkt og fått svar om at de ikke har fått plass, og noen har kanskje ikke søkt om skoleplass enda. Til dere – det er fortsatt muligheter for skoleplass.

Vi har et 2. inntak, og søknadsfristen vår der er 1. juni. Det kan være lurt å sørge for å ha et anbefalningsbrev klart i god tid før det.

Hva trenger du for å søke skoleplass hos oss?

Jo, sammen med søknaden må det legges ved et anbefalingsbrev. Dette er en faglig vurdering eller en sakkyndig uttalelse som bekrefter at du som søker har lærevansker og en funksjonsnedsettelse, og at det er behov for tilrettelegging av skolehverdagen.

Fylke og kommune kan sende anbefalingsbrev via sine skolesystemer. Det er viktig at anbefalingsbrevet er adressert til oss. Søk opp vårt organisasjonsnummer 989632302.

Har du noen spørsmål knyttet til søknadsprosessen eller inntak – ta gjerne kontakt med en av våre dedikerte rådgivere:

Mari Grundvig – Sosial pedagogisk rådgiver tlf. 951 78 701 epost mari.grundvig@seiersborg.vgs.no

Erik Bentsen – Karriererådgiver tlf. 907 04 117 epost erik.bentsen@seiersborg.vgs.no

Rådgiver Erik Bentsen
rådgiver Siv Karstensen

Siv Karstensen – Spesial pedagogisk rådgiver   tlf. 948 15 161 epost siv.karstensen@seiersborg.vgs.no

– Alt fra planlegging før avreise til alle opplevelsene på tur har egentlig vært høydpunktet.

Hvert år reiser påbygg-klassen på Seiersborg på tur. I år gikk turen til Barcelona, og elevene har vært med på å ta avgjørelser hele veien. De har nemlig et fag som heter Reiseliv og språk,og det er i tilknytning til dette faget planlegging av turen har funnet sted.

– Vi fikk et budsjett som vi skulle følge og ble delt opp i ulike grupper. En gruppe fikk ansvar for å se på overnattingsmuligheter og kostnader knyttet opp til det, en annen gruppe gjorde research på flybilletter, og den siste gruppen så på ulike aktiviteter vi kunne gjøre i Barcelona, forteller Mathias, elev på påbygg.

Etter litt fram og tilbake endte klassen opp med at Barcelona var et godt valg. Og opplevelsen, den ble bare god den!

– Høydepunktet var egentlig hele opplevelsen i seg selv og reise sammen som en klasse. Og fotballkampen da! 65.000 elleville fans på Olympiastadion for å se Barcelona mot Dortmund – det var helt fantastisk, forteller Mathias med et stort smil.

Mange opplevelser i løpet av tre dager

Elevene bodde i leiligheter med lærere og miljøarbeidere, og det ga mye mestringsfølelse å klare seg på egen hånd i en ny storby.

– Jeg har ikke vært i Barcelona tidligere, så det å kunne oppleve en ny storby var så gøy! Vi gikk litt rundt alene også, det var fint for da rakk vi også å gå innom litt forskjellige butikker som vi ikke finner her hjemme, forteller Amine, også elev på påbygg.

En tretimers guidet sykkeltur var en del av programmet. Det var også en tur i Barcelona Zoo. Ellers var det noe egentid og alltid felles frokost og middag.

– Jeg synes det var moro å se La Segrada Familia. Det er en ting å se bilder av den på forhånd, men å komme dit og se den på ekte var en fin opplevelse, sier Amine.

Vg2-elevene i London

I mars var elevene på vg2 på tur til London med flere lærere og miljøarbeidere. På planen stod alt fra sightseeing til teater – og en hel haug med læring og mestring for våre elever.

På Seiersborg forsøker vi å få til en felles tur for våre vg2-elever på vårparten. I løpet av noen dager på reisefot får elevene både faglig læring og sosial erfaring som er verdifullt å ta med seg videre i både skolegang og i livet generelt.

Årets tur gikk til London hvor elevene fikk være med på sightseeing med guide, de var på teater hvor de så Stranger Things og besøkte British Museum. I tillegg fikk de oppleve London litt på egenhånd.

En slik tur bidrar til alt fra språktrening og kulturell forståelse til nyttig og verdifull hverdagskompetanse i form av å forholde seg til ulike mennesker og respektere andres behov. I tillegg øver man på å ta gode valg og håndtere uforutsette situasjoner samt ta ansvar for alt fra bagasje til å møte opp til avtalt tid.

Ikke minst gir en slik opplevelse gode minner som kan styrke klassemiljøet i ettertid.

Se bildekarusell fra London:

Vi har fått chatbot!

Har du noen spørsmål om skolen vår, våre programområder eller andre generelle spørsmål? Nå kan du spørre chatbot’en vår Seiersbot om det du lurer på.

– Chatbot’en vår er foret med data fra rundt 8000 linker som skal kunne benyttes for de som søker informasjon om skolen, programområdene vi tilbyr og generelle spørsmål du som forelder eller elev måtte ha.

Morgan Andersen er IKT-ansvarlig på Seiersborg og har utviklet chatbot’en i samarbeid med Theodor Hagman Bjørk som er i arbeidspraksis hos Morgan.

– Som et KI-verktøy vil Seiersbot bli flinkere til å avgi svar jo mer spørsmål den får og svar den gir. Den læres kontinuerlig opp, forteller Morgan.

10. klasse på hospitering

Denne uken har det vrimlet av nysgjerrige 10.klassinger på skolen vår. Det har vært hospitering i alle fag, og mange ungdommer har vært innom for å bli kjent med oss.

Bygg- og anlegg kickstartet hospiteringsuken på mandag. De tok imot 11 interesserte ungdommer som etter en liten introduksjon fikk prøve seg i verkstedet. Der lagde de hver sin verktøykasse ved hjelp av drill og pussepapir. Noen av elevene fikk også testet musikkrommet med miljøarbeider Mads.

Neste programområde ut var helse- og oppvekstfag på tirsdag. Hit kom det 17 jenter og gutter. Etter en omvisning ble ungdommene delt i tre grupper før de gikk til ulike stasjoner med aktiviteter knyttet til helse- og oppvekst. De var innom både vg1 og vg2 og spilte spill, hadde bli-kjent aktiviteter og lærte litt om ulike yrker. Noen elever fra vg2 fortalte også litt om hvordan det er å være elev på Seiersborg.

Onsdag var det frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign som stod for tur. Fem 10.klassinger var på besøk og fikk prøve seg på litt forskjellig. Fletteteknikker i frisørfaget, fargesetting av rom i intriørfaget og til slutt fikk de teste blomsterdekoratørfaget. Alle fikk med seg en selvlaget bukett hjem.

Torsdag var det både salg, service og reiseliv og teknologi- og industrifag sin tur til å ha hospitering. På SSR møtte det opp 19 ivrige ungdommer og på TIF var de 20. SSR tok elevene med på en tur innom trykkeriet hvor alle fikk trykke sin egen t-skjorte.

TIF-ungdommene hadde blant annet litt om elektro hvor de prøvde å få en lyspære til å lyse. I verkstedet fikk de prøve dobot (robotarm) og stable klosser, og de fikk også innføring i CNC-maskinen.

På onsdag var det også Åpen dag på skolen. Det var hyggelig å kunne ta imot mellom 30 og 40 nysgjerrige mennesker denne dagen. Takk for at dere kom!

HUSK: VÅR SØKNADSFRIST ER FLYTTET – SØK INNEN 15. MARS!

Hvordan er det å være elev på Seiersborg videregående skole i Fredrikstad? Meld deg på hospitering eller kom på Åpen dag i uke 6 for å bli bedre kjent med skolen vår.

Vi gjentar suksessen fra i fjor og inviterer alle 10. klassinger til hospitering i uke 6.

– Hospitering hos oss vil gi et innblikk i hvordan en skoledag på Seiersborg kan være. Her får kommende elever møte lærere og miljøarbeidere på de ulike programområdene, bli bedre kjent med skolen vår og få prøve seg på ulike praktiske oppgaver, forteller rådgiver Mari Grundvig.

Påmelding gjøres skolevis til det programområdet den enkelte elev er interessert i. Elevene kan velge mellom følgende programområder og dager:

  • Mandag: Bygg og anleggsteknikk (BA)
  • Tirsdag: Helse- og oppvekstfag (HO)
  • Onsdag: Frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign (FBIE)
  • Torsdag: Salg, service og reiseliv (SSR), og Teknologi- og industrifag (TIF)

Oppmøte for alle elever er kl. 08.20, og vi avslutter dagen kl. 14.00. Alle elevene får lunsj hos oss. Frist for påmelding til hospitering er mandag 27. januar, sier Grundvig.

Åpen dag onsdag 5. februar

I samme uke inviterer vi også til Åpen dag onsdag 5. februar fra klokken 16.30 til 19.00. Åpen dag er drop-in, og vi har ikke noe fastsatt program den dagen.

– På Åpen dag kan man få høre mer om hva Seiersborg videregående skole i Fredrikstad kan tilby, og det vil være anledning til å prate med både lærere og miljøarbeidere. Om man ønsker kan man også få en omvisning i skolens lokaler, forteller rådgiver Mari.

Se mer på vårt arrangement på Facebook.

Seiersborg videregående skole tilbyr det samme som andre videregående skoler og elevene får samme kompetanse, men vi har større muligheter til å tilrettelegge og tilpasse for den enkelte eleven.

Hos oss blir elevene en del av et lite skolemiljø hvor de får gode rammer for å kunne utvikle seg både faglig og sosialt. Vi er opptatt av at alle skal føle seg trygge, trives og ha det bra på Seiersborg. Derfor har vi sammensatte team med elever, lærere og miljøarbeidere som alle bidrar til å skape trygge og gode læringsarenaer.  

Vi gleder oss til å møte mange nysgjerrige 10. klassinger i uke 6!

Har dere spørsmål eller vil dere komme på besøk utenom Åpen dag? Da er det bare å ta kontakt med en av våre rådgivere:

Mari Grundvig – tlf. 951 78 701, mari.grundvig@seiersborg.vgs.no

Erik Bentsen – tlf. 907 04 117, erik.bentsen@seiersborg.vgs.no

Siv Karstensen – tlf. 948 15 161, siv.karstensen@seiersborg.vgs.no