2025 - Fredrikstad

Vi har begynt å fylle opp plassene til neste skoleår. Noen har kanskje allerede søkt og fått svar om at de ikke har fått plass, og noen har kanskje ikke søkt om skoleplass enda. Til dere – det er fortsatt muligheter for skoleplass.

Vi har et 2. inntak, og søknadsfristen vår der er 1. juni. Det kan være lurt å sørge for å ha et anbefalningsbrev klart i god tid før det.

Hva trenger du for å søke skoleplass hos oss?

Jo, sammen med søknaden må det legges ved et anbefalingsbrev. Dette er en faglig vurdering eller en sakkyndig uttalelse som bekrefter at du som søker har lærevansker og en funksjonsnedsettelse, og at det er behov for tilrettelegging av skolehverdagen.

Fylke og kommune kan sende anbefalingsbrev via sine skolesystemer. Det er viktig at anbefalingsbrevet er adressert til oss. Søk opp vårt organisasjonsnummer 989632302.

Har du noen spørsmål knyttet til søknadsprosessen eller inntak – ta gjerne kontakt med en av våre dedikerte rådgivere:

Mari Grundvig – Sosial pedagogisk rådgiver tlf. 951 78 701 epost mari.grundvig@seiersborg.vgs.no

Erik Bentsen – Karriererådgiver tlf. 907 04 117 epost erik.bentsen@seiersborg.vgs.no

Rådgiver Erik Bentsen
rådgiver Siv Karstensen

Siv Karstensen – Spesial pedagogisk rådgiver   tlf. 948 15 161 epost siv.karstensen@seiersborg.vgs.no

– Alt fra planlegging før avreise til alle opplevelsene på tur har egentlig vært høydpunktet.

Hvert år reiser påbygg-klassen på Seiersborg på tur. I år gikk turen til Barcelona, og elevene har vært med på å ta avgjørelser hele veien. De har nemlig et fag som heter Reiseliv og språk,og det er i tilknytning til dette faget planlegging av turen har funnet sted.

– Vi fikk et budsjett som vi skulle følge og ble delt opp i ulike grupper. En gruppe fikk ansvar for å se på overnattingsmuligheter og kostnader knyttet opp til det, en annen gruppe gjorde research på flybilletter, og den siste gruppen så på ulike aktiviteter vi kunne gjøre i Barcelona, forteller Mathias, elev på påbygg.

Etter litt fram og tilbake endte klassen opp med at Barcelona var et godt valg. Og opplevelsen, den ble bare god den!

– Høydepunktet var egentlig hele opplevelsen i seg selv og reise sammen som en klasse. Og fotballkampen da! 65.000 elleville fans på Olympiastadion for å se Barcelona mot Dortmund – det var helt fantastisk, forteller Mathias med et stort smil.

Mange opplevelser i løpet av tre dager

Elevene bodde i leiligheter med lærere og miljøarbeidere, og det ga mye mestringsfølelse å klare seg på egen hånd i en ny storby.

– Jeg har ikke vært i Barcelona tidligere, så det å kunne oppleve en ny storby var så gøy! Vi gikk litt rundt alene også, det var fint for da rakk vi også å gå innom litt forskjellige butikker som vi ikke finner her hjemme, forteller Amine, også elev på påbygg.

En tretimers guidet sykkeltur var en del av programmet. Det var også en tur i Barcelona Zoo. Ellers var det noe egentid og alltid felles frokost og middag.

– Jeg synes det var moro å se La Segrada Familia. Det er en ting å se bilder av den på forhånd, men å komme dit og se den på ekte var en fin opplevelse, sier Amine.

Vg2-elevene i London

I mars var elevene på vg2 på tur til London med flere lærere og miljøarbeidere. På planen stod alt fra sightseeing til teater – og en hel haug med læring og mestring for våre elever.

På Seiersborg forsøker vi å få til en felles tur for våre vg2-elever på vårparten. I løpet av noen dager på reisefot får elevene både faglig læring og sosial erfaring som er verdifullt å ta med seg videre i både skolegang og i livet generelt.

Årets tur gikk til London hvor elevene fikk være med på sightseeing med guide, de var på teater hvor de så Stranger Things og besøkte British Museum. I tillegg fikk de oppleve London litt på egenhånd.

En slik tur bidrar til alt fra språktrening og kulturell forståelse til nyttig og verdifull hverdagskompetanse i form av å forholde seg til ulike mennesker og respektere andres behov. I tillegg øver man på å ta gode valg og håndtere uforutsette situasjoner samt ta ansvar for alt fra bagasje til å møte opp til avtalt tid.

Ikke minst gir en slik opplevelse gode minner som kan styrke klassemiljøet i ettertid.

Se bildekarusell fra London:

Vi har fått chatbot!

Har du noen spørsmål om skolen vår, våre programområder eller andre generelle spørsmål? Nå kan du spørre chatbot’en vår Seiersbot om det du lurer på.

– Chatbot’en vår er foret med data fra rundt 8000 linker som skal kunne benyttes for de som søker informasjon om skolen, programområdene vi tilbyr og generelle spørsmål du som forelder eller elev måtte ha.

Morgan Andersen er IKT-ansvarlig på Seiersborg og har utviklet chatbot’en i samarbeid med Theodor Hagman Bjørk som er i arbeidspraksis hos Morgan.

– Som et KI-verktøy vil Seiersbot bli flinkere til å avgi svar jo mer spørsmål den får og svar den gir. Den læres kontinuerlig opp, forteller Morgan.

10. klasse på hospitering

Denne uken har det vrimlet av nysgjerrige 10.klassinger på skolen vår. Det har vært hospitering i alle fag, og mange ungdommer har vært innom for å bli kjent med oss.

Bygg- og anlegg kickstartet hospiteringsuken på mandag. De tok imot 11 interesserte ungdommer som etter en liten introduksjon fikk prøve seg i verkstedet. Der lagde de hver sin verktøykasse ved hjelp av drill og pussepapir. Noen av elevene fikk også testet musikkrommet med miljøarbeider Mads.

Neste programområde ut var helse- og oppvekstfag på tirsdag. Hit kom det 17 jenter og gutter. Etter en omvisning ble ungdommene delt i tre grupper før de gikk til ulike stasjoner med aktiviteter knyttet til helse- og oppvekst. De var innom både vg1 og vg2 og spilte spill, hadde bli-kjent aktiviteter og lærte litt om ulike yrker. Noen elever fra vg2 fortalte også litt om hvordan det er å være elev på Seiersborg.

Onsdag var det frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign som stod for tur. Fem 10.klassinger var på besøk og fikk prøve seg på litt forskjellig. Fletteteknikker i frisørfaget, fargesetting av rom i intriørfaget og til slutt fikk de teste blomsterdekoratørfaget. Alle fikk med seg en selvlaget bukett hjem.

Torsdag var det både salg, service og reiseliv og teknologi- og industrifag sin tur til å ha hospitering. På SSR møtte det opp 19 ivrige ungdommer og på TIF var de 20. SSR tok elevene med på en tur innom trykkeriet hvor alle fikk trykke sin egen t-skjorte.

TIF-ungdommene hadde blant annet litt om elektro hvor de prøvde å få en lyspære til å lyse. I verkstedet fikk de prøve dobot (robotarm) og stable klosser, og de fikk også innføring i CNC-maskinen.

På onsdag var det også Åpen dag på skolen. Det var hyggelig å kunne ta imot mellom 30 og 40 nysgjerrige mennesker denne dagen. Takk for at dere kom!

HUSK: VÅR SØKNADSFRIST ER FLYTTET – SØK INNEN 15. MARS!

Hvordan er det å være elev på Seiersborg videregående skole i Fredrikstad? Meld deg på hospitering eller kom på Åpen dag i uke 6 for å bli bedre kjent med skolen vår.

Vi gjentar suksessen fra i fjor og inviterer alle 10. klassinger til hospitering i uke 6.

– Hospitering hos oss vil gi et innblikk i hvordan en skoledag på Seiersborg kan være. Her får kommende elever møte lærere og miljøarbeidere på de ulike programområdene, bli bedre kjent med skolen vår og få prøve seg på ulike praktiske oppgaver, forteller rådgiver Mari Grundvig.

Påmelding gjøres skolevis til det programområdet den enkelte elev er interessert i. Elevene kan velge mellom følgende programområder og dager:

  • Mandag: Bygg og anleggsteknikk (BA)
  • Tirsdag: Helse- og oppvekstfag (HO)
  • Onsdag: Frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign (FBIE)
  • Torsdag: Salg, service og reiseliv (SSR), og Teknologi- og industrifag (TIF)

Oppmøte for alle elever er kl. 08.20, og vi avslutter dagen kl. 14.00. Alle elevene får lunsj hos oss. Frist for påmelding til hospitering er mandag 27. januar, sier Grundvig.

Åpen dag onsdag 5. februar

I samme uke inviterer vi også til Åpen dag onsdag 5. februar fra klokken 16.30 til 19.00. Åpen dag er drop-in, og vi har ikke noe fastsatt program den dagen.

– På Åpen dag kan man få høre mer om hva Seiersborg videregående skole i Fredrikstad kan tilby, og det vil være anledning til å prate med både lærere og miljøarbeidere. Om man ønsker kan man også få en omvisning i skolens lokaler, forteller rådgiver Mari.

Se mer på vårt arrangement på Facebook.

Seiersborg videregående skole tilbyr det samme som andre videregående skoler og elevene får samme kompetanse, men vi har større muligheter til å tilrettelegge og tilpasse for den enkelte eleven.

Hos oss blir elevene en del av et lite skolemiljø hvor de får gode rammer for å kunne utvikle seg både faglig og sosialt. Vi er opptatt av at alle skal føle seg trygge, trives og ha det bra på Seiersborg. Derfor har vi sammensatte team med elever, lærere og miljøarbeidere som alle bidrar til å skape trygge og gode læringsarenaer.  

Vi gleder oss til å møte mange nysgjerrige 10. klassinger i uke 6!

Har dere spørsmål eller vil dere komme på besøk utenom Åpen dag? Da er det bare å ta kontakt med en av våre rådgivere:

Mari Grundvig – tlf. 951 78 701, mari.grundvig@seiersborg.vgs.no

Erik Bentsen – tlf. 907 04 117, erik.bentsen@seiersborg.vgs.no

Siv Karstensen – tlf. 948 15 161, siv.karstensen@seiersborg.vgs.no

Elever i praksis

Mange av elevene våre er ute i praksis på både vg1 og vg2. Vi har besøkt noen av dem for å høre hvordan det er og hvilke oppgaver de får.

Hvem: Snorre (16) og Ketil (24) – elever på vg1 Bygg- og anleggsteknikk.

Praksisplass: Byggmax i Sarpsborg

Oppgaver: Rydde i butikk og i drive-in-hallen slik at det er enkelt for kundene å finne fram.

– Det er deilig å være ute på jobb og ikke bare på skolen. Det er også veldig fint å lære hvordan alt fungerer på en arbeidsplass, og her på Byggmax er for eksempel HMS veldig viktig, forteller Snorre og Ketil.

Før Ketil begynte på Seiersborg i august var han på arbeidspraksis hos Byggmax i Sarpsborg i seks måneder. Han er derfor dreven i jobben og kan gi instrukser videre til Snorre som hadde sin første dag i praksis da vi var på besøk.

Hvem: Oliver (16) – elev på vg1 Helse- og oppvekstfag.

Praksisplass: Kurland skole og SFO

Oppgaver: Er med i undervisning og som assistent på SFO

– Det er litt rart å være en av de voksne, for jeg har jo vært elev ved denne skolen tidligere. Men jeg føler at jeg har god kontroll på ansvaret. Jeg liker at jeg kan hjelpe folk når de spør meg om noe. Det første jeg gjør når jeg kommer mandag morgen, er å ta på meg en vest og passer på ute til det ringer inn.

– I timen hjelper jeg til med ulike ting, jeg hjelper til med å få på klær til friminutt, serverer frukt og passer på at barna vasker hendene. På SFO passer jeg på at alle får i seg mat og ellers leker jeg og gjør aktiviteter med barna.

Hvem: Malin (16) – elev på Salg, service og reiseliv, vg1

Praksisplass: Starbucks på Værstetorvet

Oppgaver: Betjene kunder, håndtere kasse, lage kaffe og rydde

– Jeg jobber her én til to ganger i uka, i tillegg til praksisen. Jeg trives så godt med folka som er her. Alle er veldig snille og alle tar godt vare på hverandre. Og så er det veldig, veldig gøy å lage kaffe! Det er litt forskjellige siruper og sauser i de ulike sesongdrikkene, så det er litt å passe på. Jeg lærer veldig mye – alt fra å stå i kassa til å servere kunder og passe på at caféen ser fin ut. Jeg kan godt tenke meg å jobbe i Starbucks når jeg blir eldre.

Hvem: Hanna (18) – elev på vg2 Frisør

Praksisplass: Snæbbus Hair

Oppgaver: Rydder og vasker hår

– Jeg er veldig glad for at jeg fikk praksisplassen min her. Det er veldig fint å være her. Jeg rydder og vasker en del, men jeg får også lov til å prøve meg på noen modeller. Jeg kan vaske og føne hår for eksempel, også har jeg et par oppgaver jeg kan gjøre mens jeg er her. Det er blant annet klippedesign og fargedesign. Tidligere i dag hadde jeg hår- og hodebunnspleie på en modell. Jeg lærer jo hvordan det er å jobbe i en faktisk salong. Drømmen min er å bli frisør og videreutdanne meg innen hårfarge.

Hvem: Hussein (22) og Mansour (17)

Praksisplass: MS Bygg

Oppgaver: Hjelper til med ulike oppgaver på byggeplass

– Vi er veldig fornøyde med å være her. Vi lærer masse! Han forklarer oss alt nøye og lar oss prøve oss. I dag har vi lagt isolasjon på et gammelt bygg fra 1860 som vi restaurerer. Vi har hjulpet til med reisverk her også. Det er deilig å være ute og bruke kroppen.

Hvem: Fredrik (18) og Sander (16) – går hhv Salg og reiseliv, vg2 og Salg, service og reiseliv, vg1

Praksisplass: Coop Extra på Lande Senter

Oppgaver: Plassere ut varer, fronte i hyllene og prise varer

– Det er så hyggelig å være her. Alle som jobber her er veldig hyggelige og så er det veldig mye å gjøre her. Vi er mye rundt i butikken og plasserer ut varer. Vi fronter – det vil si flytte frem og fylle på i hyllene, og så priser vi ned varer som nærmer seg utløpsdato og legger dem i tilbudshylla. Det er hyggelig å hjelpe kunder når vi kan det også. Og forrige uke hjalp vi til med å gjøre om i frukt- og grøntavdelingen.

Hvem: Edel (17) – elev på Industriteknologi vg2

Praksisplass: Vatvedt Industri AS

Oppgaver: Dreiebenk, hjelper til og lærer nye ting

– Det er veldig gøy her! Fine folk og det er moro å være i praksis. Det er gøy å lære noe nytt! Jeg har lært hvordan den automatiske dreiebenken fungerer blant annet, det var noe helt nytt for meg. Det er gøy i praksis, men jeg begynner klokka syv hver morgen, det synes jeg er litt tidlig. Jeg får lov til å prøve meg, og det er veldig moro.