Velkommen til Åpen dag på skolen torsdag 28. november.

På ÅPEN DAG forteller vi mer om tilbudet på skolen vår og det er anledning til å prate med lærere og miljøarbeidere. Det vil også bli en omvisning i skolens lokaler.

Velkommen til 10. klassinger og rådgivere, foresatte og andre som er nysgjerrige og vil vite mer om Seiersborg.

Seiersborg videregående skole tilbyr det samme som andre videregående skoler og elevene får samme kompetanse, men vi har større muligheter til å tilrettelegge og tilpasse for den enkelte eleven. Vi tilbyr et lite skolemiljø og gode rammer for at alle skal kunne utvikle seg både faglig og sosialt. Vi er opptatt av at alle skal føle seg trygge, trives og ha det bra på Seiersborg. Vi har sammensatte team med elever, lærere og miljøarbeidere som alle bidrar til å skape trygge og gode læringsmiljøer.

Vis ses torsdag 28. november mellom kl 13 – 18!

Vi er kommet godt i gang med nytt skoleår, og vi ønsker derfor å invitere til foreldremøte der vi informerer om skolehverdagen for elever på Seiersborg videregående skole Follo.

Vi samles i kantinen i 4. etasje hvor dere vil få informasjon om skolen, om videregående opplæring og litt om skoleåret.

Så flytter vi oss til klasserommene hvor dere møter kontaktlærerne og andre lærere elevene har.

Vi regner med at vi bruker i rett i overkant av en time.

Det blir enkel bevertning.

Gi gjerne beskjed om dere kommer til epost@seiersborgfollo.vgs.no

Selv om skoleåret er godt i gang er det ikke for sent å søke skoleplass på Seiersborg videregående skole Follo. Her kan man søke helt frem til høstferien. 

– Vi har plass til noen flere elever på vg1 Helse- og oppvekstfag, så hvis du ønsker deg gode muligheter for jobb i fremtiden er helsefag et trygt valg, smiler faglærer i helsefag og rådgiver på Seiersborg vgs Follo, Anne Høyer. 

Anne og resten av de ansatte ved skolen i Ås er i gang med undervisning igjen. Siden oppstarten av skolen for to år siden har vi gått fra å være 26 elever til i overkant av 70.  

– Vi vokste ut av de gamle lokalene vi hadde i Moerveien og har nå flyttet inn i nye, og mye større lokaler i Raveien 9. Her tror jeg vi kommer til å få det veldig fint, forteller Anne. 

En variert skolehverdag med fokus på mestring 

Behovet for faglærte innen helse- og omsorgssektoren er stor, og det finnes et hav av mulige retninger man kan gå.  

På Seiersborg får man en skolehverdag med fokus på mestring og trivsel, mindre klasser, flere voksne og mye praktisk arbeid. 

– Hverdagen hos oss er en blanding av undervisning på tavla, mye praktisk øving, klipp og lim, litt skriving, litt oppgaveløsing og kreativitet. Vi prøver å benytte oss av praksisrommet i så mange sammenhenger som mulig, sier Anne. 

På praksisrommet står blant annet senger og dukker i voksenstørrelse man kan øve seg på og med.  

– Her rer vi opp senger, triller rullestol, lærer om ergonomi og hvordan vi forflytter sengeliggende personer. I tillegg tester vi blodtrykk og sjekker blodsukker, og noe av det mest spennende i fjor var å utforske hjerte og lunge fra gris.  

Mange muligheter videre 

I takt med en aldrende befolkning og økende behov for blant annet helsefagarbeidere, er det viktig å utdanne flere som kan jobbe i helse- og oppvekstsektoren. 

 – Helse- og oppvekstfag gir ikke bare trygge karrieremuligheter, men også muligheten til å gjøre en reell forskjell i andres liv, sier Anne og legger til: 

– Det er så mange veier å gå. De yrkene flest kjenner til er kanskje helsefagarbeider og barne- og ungdomsarbeider. Men man kan også blant annet jobbe som ambulansearbeider, portør på sykehus, helse- eller tannhelsesekretær, ortopedtekniker, hudpleier, apotektekniker eller fagarbeider i barnehage eller skole. Fellesnevneren er at man får en jobb hvor man hjelper noen andre. 

Helse- og oppvekstfag gir muligheten til å gjøre en reel forskjell i andres liv

Anne Høyer, rådgiver og faglærer på helsefag

Allerede på vg1 Helse- og oppvekstfag får elevene mulighet til å være i praksis én dag i uken. Etter vg1 kan man gå videre på vg2 Helsearbeiderfag på Seiersborg vgs Follo eller velge en annen retning på en annen skole.  

– Etter to år på videregående skole kan elevene søke om lærlingplass i bedrift for så å få fagbrev etter to år eller gå påbygg for høyere utdanning.

– Det er noe helt eget med å jobbe med mennesker 

Karoline Ziemele (19) har vært elev på helsefag ved Seiersborg vgs i Fredrikstad. I dag er hun lærling i hjemmesykepleien og stortrives med det.

– Det er noe helt eget med å jobbe med mennesker. Ingen dag er lik, og man vet aldri helt hvordan dagen blir. Jeg trives kjempegodt som lærling i hjemmesykepleien. Vi er hjemme hos folk og hjelper dem med alt fra mat, dusjing og stell til å ta medisiner, forteller Karoline og legger til: 

– Egentlig gjør du det samme du ville gjort for deg selv, bare at det er for noen andre. 

Karoline forteller at hun trivdes veldig godt på Seiersborg. Hun beskriver seg selv som en jente som var stille og forsiktig da hun startet, men som etterhvert torde å ta plass og blant annet snakke i klassen. 

– Jeg likte spesielt godt at klassene var så små. Det gjorde det trygt, sier hun. 

– Hvor er Karoline om fem år? 

– Om fem år har jeg fått fagbrev som helsefagarbeider, tatt påbygg på Seiersborg og på vei til å bli ambulansearbeider, smiler Karoline stort. 

Trygge rammer og mindre klasser

Seiersborg videregående skole Follo driftes av Stiftelsen Blå Kors Fredrikstad. Det er en privat skole, men det koster ingenting å gå her. 

– På skolen vår legger vi opp til at mye av undervisningen skal være praktisk. Vi er en helt vanlig videregående skole, men siden vi er en liten skole med færre elever i klassene så er det enklere for oss å kunne tilpasse skolehverdagen til de elevene som strever. 

– Men hvem er denne skolen for? 

– Vi opplever at noen misforstår og tror vi er en spesialskole – det er vi ikke. Elevene som går her har et behov for tryggere rammer og mindre klasser. Det kan være at elevene tidligere har strevd med skolevegring, sosial angst, opplevd å bli mobbet eller lignende, sier Anne og legger til: 

– Her kan elever som av ulike grunner har hatt det vanskelig på ungdomsskolen få mulighet til å oppleve mestring og bli en del av noe større. Vi ser på flere av våre elever som tidligere slet med skolevegring at de nå nærmest ikke har noe fravær. I tillegg ser vi at det sosiale stadig blir enklere å håndtere. Det er gledelig! 

På Seiersborg vgs Follo har vi også noen ledige plasser på vg1 Salg, service og reiseliv.

Ta kontakt med rådgiver Anne om du er nysgjerrig eller tenker at Seiersborg er riktig skole for deg eller ditt barn.

Anne Høyer

Faglærer / Rådgiver

Mobil: 90681383

Mail: anne.hoyer@seiersborgfollo.vgs.no

God sommer

Fredag markerte vi siste skoledag og avslutningen av nok et skoleår på Seiersborg videregående skole i Follo. Elever og ansatte møttes i de nye skolelokalene i Raveien. Det var taler, kaker og utdeling av roser og klemmer.

For elevene våre som som har fullført videregående skole var fredagen en markering for å feire slutten av en viktig fase og overgangen til noe nytt. Gratulerer til alle avgangselever. Vi er så stolte av dere og ønsker dere lykke til med videre eventyr.

Til dere som også er elever hos oss i august. Vi gleder oss til å se dere igjen.

Takk for et uforglemmelig skoleår! Vi ønsker alle elever og ansatte en fantastisk sommerferie fylt med glede, hvile og mange fine opplevelser. Og så gleder vi oss til å starte opp nytt skoleår i helt nye lokaler.


En strevsom skolehverdag førte til at Hannah droppet ut av den forrige videregående skolen hun gikk på. Som elev på Seiersborg videregående skole Follo i Ås har hun funnet en ny glede i skolehverdagen. – Noe av det beste ved denne skolen er at lærerne har tid til hver enkelt elev, sier hun.

Det har snart gått ett år siden Hannah Lailey Hagen (17) gikk inn dørene til Seiersborg videregående skole i Ås for første gang. Det valget har hun aldri angret på.

– Det som er så fint med å være elev på en litt mindre skole er at man virkelig føler at lærerne ser deg og har tid til deg. Hverdagen her er mer tilpasset, noe som har vært veldig viktig for meg, forteller Hannah. 

Hannah går vg1 på Helse- og oppvekstfag. Sammen med medelevene Susanne, Daniela og Aila sitter hun på et grupperom og lærer om røde blodceller. På bordet ligger papir i mange farger, sakser, tusjer, lim og andre hobbysaker.


Jentene rundt bordet jobber med hver sin tegning av blodcellene, og de er alle veldig enig med Hannah om hvorfor de trives på Seiersborg.

– Jeg valgte denne skolen mest på grunn av at det var et lite miljø her. Jeg har fått gode venner og gleder meg faktisk til å dra på skolen nå, forteller Daniela Tømt (16).

Det nikkes i enighet rundt bordet. 

– Jeg gikk på en større skole tidligere, men følte ikke at jeg fikk den hjelpen jeg hadde behov for der. Jeg har dysleksi og føler at de er veldig gode på å tilrettelegge rundt det her på Seiersborg, sier Susanne Skålvik Andersen (20).

– Det er enklere å bli inkludert i et mindre klassemiljø, legger Aila Myrvold Forberg (17) til.

– Nå har jeg snart fullført et helt år med skole, og det har jeg ikke klart siden jeg gikk i 8. klasse. For første gang på mange år kan jeg si at jeg gleder meg til å gå på skolen, smiler Hannah mens hun tegner videre og småprater med klassevenninnene sine. 

– Man har alltid noen å være med her

I fellesområdet inne på skolen er det stille og rolig, bortsett fra lyden av en bordtennisball som jevnlig treffer bordet etterfulgt av et seiersrop, litt latter eller et høyt “neeeei”. I en sofa sitter en jente med headset med hodet ned i mobilen. På bordene mellom tilhørende sofaer og stoler ligger spill og puslespill og vitner om at pausene ofte fylles med sosiale aktiviteter. 

– Man har alltid noen å være med her på skolen. Lærerne er også veldig flinke til å legge opp til at vi skal være sosiale – både med de andre elevene i klassen, men også på tvers av linjene vi går, forteller Hannah og venninnene hennes. 

Det å få venner og finne seg en plass i et miljø er viktig for ungdommene, og med så få som 50 elever på hele skolen vil det oppfattes tryggere for mange. Antall elever øker noe når skolen etter sommeren flytter til nyoppussede lokaler i Raveien. Da blir det plass til 80 elever.

– Vi synes også lærerne er veldig flinke til å følge oss opp. De blir godt kjent med oss fra første stund, vet hvilke utfordringer vi har og lytter til oss samtidig som de stiller krav til oss.

I tillegg til faglærere har Seiersborg også flere miljøarbeidere som jobber tett med både lærerne og elevene, og de regnes som en del av klassebildet. 

Trygge rammer og mindre klasser 

Når skolen starter opp igjen etter sommerferien 2024, vil Seiersborg vgs Follo for første gang ha to vg1-klasser på Helse- og oppvekstfag. I tillegg vil det være en vg3 Påbygg klasse.

Anne Høyer er faglærer innen Helsefag og Rådgiver på Seiersborg. Hun sier dette om skolehverdagen på skolen:

– På skolen vår legger vi opp til at mye av undervisningen skal være praktisk. Vi er en helt vanlig videregående skole, men siden vi er en liten skole med færre elever i klassene så er det enklere for oss å kunne tilpasse skolehverdagen til de elevene som strever.

Seiersborg videregående skole Follo driftes av Stiftelsen Blå Kors Fredrikstad. Det er en privat skole, men det koster ingenting å gå her. 

– Men hvem er denne skolen for?

– Elevene som går hos oss har et behov for tryggere rammer og mindre klasser. Det kan være at elevene tidligere har strevd med skolevegring, sosial angst, opplevd å bli mobbet eller lignende. Vi opplever at noen misforstår og tror vi er en spesialskole – det er vi ikke, sier Anne og legger til:

– Her kan elever som av ulike grunner har hatt det vanskelig på ungdomsskolen få mulighet til å oppleve mestring og bli en del av noe større. Vi ser på flere av våre elever som tidligere slet med skolevegring at de nå nærmest ikke har noe fravær. I tillegg ser vi at det sosiale stadig blir enklere å håndtere. Det er gledelig!

Søknadsfrist først 30. april 

Søknadsfristen for ordinær videregående skole er for lengst passert, men på Seiersborg er søknadsfristen først 30. april. 

Assisterende rektor Espen Lofstad Andersen forteller at det allerede har kommet inn mange søknader om skoleplass, men det er plass til flere. 

– Vi ønsker oss flere søkere! For første gang skal vi fylle to klasser på vg1 helse- og oppvekstfag, og nytt av året er også vg3 Påbygg. Om du har gått på en annen skole tidligere, men ser behovet for tettere oppfølging kan du fortsatt søke deg til oss på vg2 og vg3, sier han.

På Seiersborg videregående skole kan du søke skoleplass helt til 30. april. Det kan være et godt alternativ for ungdommer som er usikre på om det de har søkt før 1. mars er riktig valg.

Ungdommer i dag har mange valg når de skal velge utdanning, men det er ikke alltid lett å vite hva en skal bli når man blir stor. Norge har et stort behov for fagarbeidere, blant annet innen helse- og omsorgssektoren.

Seiersborg videregående skole er et supplement til den offentlige skolen, og et tilbud til ungdommer som ikke passer inn på store skoler med mange elever. Vi gir tilbud om et ordinært utdanningsløp med tett oppfølging innenfor programområdene Helse og oppvekst, Salg, service og reiseliv og Informasjonsteknologi og medieproduksjon.

Her er noen gode grunner til å starte hos oss:

  • I hver klasse blir elevene fulgt opp av en lærer og en miljøarbeider, noe som er med på å gi trygge og gode læringsmiljøer.
  • Vi har en praktisk tilnærming til faget.
  • Dysleksivennlig.
  • Elevene blir godt kjent med hverandre og med de ansatte.
  • Vi vet at det kan være utfordrende å begynne på videregående skole. Vi møter derfor hver enkelt elev før de starter slik at overgangen skal bli så trygg som mulig.
  • Hver dag serveres det frokost og lunsj.
  • Skolen ligger lett tilgjengelig i Ås sentrum med togstasjonen rett utenfor døra.
  • Seiersborg videregående skole er en del av stiftelsen Blå Kors Fredrikstad. Vi er en privat skole, men det koster ingenting å gå her.

Det er trygt og fint med en liten skole med mange voksne rundt. Her blir jeg sett og kan være meg selv.