Det er ikke lett å vite hva man skal bli når man blir stor, og det er mange studietilbud og skoler å velge mellom. Det siste året har også vært krevende for mange, og den forutsigbare skolehverdagen har blitt brutt opp av karantener, kohorter, smittevernstiltak og hjemmeskole.

Vi tilbyr det samme som andre videregående skoler og elevene får samme kompetanse, men fordi er en mindre skole med stor voksentetthet har vi større muligheter til å tilrettelegge og tilpasse for den enkelte eleven. Fristen for å søke på Seiersborg er 30.april 2021.

Harald Becken er rektor på Seiersborg, og han vet om mange grunner til å velge Seiersborg som videregående skole. Her er 10 av dem:

1. Seiersborg videregående er, sammenlignet med mange andre videregående skoler, en liten skole. Vi har i dag plass til 156 elever, og tilbyr små klasser på ca. 12 elever. Dette er noe mange av våre elever setter pris på. I hver klasse blir elevene fulgt opp av en lærer og en miljøarbeider, noe som er med på å gi trygge og gode læringsmiljøer. Dette gir oss gode muligheter til å tilrettelegge for den enkeltes behov.
2. Fordi vi er en liten skole blir elevene godt kjent med hverandre og med de ansatte.
3. Vi vet at det kan være utfordrende å begynne på videregående for mange elever. Vi møter derfor hver enkelt elev før de starter her, slik at overgangen skal bli så trygg som mulig.
4. Skolekjøkkenet brukes både til praksis og sosialt. Hver dag serveres det gratis frokost og lunsj i kantina. I Det siste året i form av matpakker. Felles måltider er sosialt og skaper et godt miljø.
5. Det skjer mye spennende på Seiersborg i løpet av et år. Vi er på utenlandsturer, blant annet til London og til Roma. I tillegg er vi på mange korte og lengre turer knyttet til opplæringen. Vi får besøk av eksterne forelesere, vi har tema- og aktivitetsdager, teater, konserter og LAN-treff.
6. Vi har mange spennende studietilbud på Seiersborg. Til høsten starter vi opp Vg2 Tømrer. Les mer om studietilbudene her.
7. Fra store deler av Østfold når du skolen enkelt via buss. Noen busser stopper rett utenfor døra, mens andre busser stopper langs rv109, som er en kort gåtur unna. For de som, av ulike årsaker ikke kan ta buss, er det mulig å søke om egen transport.

8. Skolen er stadig i utvikling og det planlegges nå en utbygging av verkstende og ny gymsal. Skolen framstår som moderne og trivelig, og klasserommene er praktiske og godt utstyrt for å støtte elevenes opplæring.
9. Seiersborg videregående skole er en del av stiftelsen Blå Kors Fredrikstad, som er en ideell organisasjon med en over 100 år gammel historie. Vi er en privat skole, men det koster ingenting å gå her.
10. Mange elever og store klasser passer ikke for alle. Dersom du lurer på om det vil passe deg bedre å gå på en liten skole eller dersom du kjenner noen som kan få en bedre skolehverdag med litt tettere oppfølging, ta kontakt med oss.