– Jeg kjørte ned ti kjegler, men det er jo bedre at jeg gjør det her enn ute på et ordentlig anleggsområde, ler Kim. 

Han er elev på bygg- og anleggsteknikk vg1 og blant dem som har fått lov til å teste simulatoren som er på utlån til Seiersborg videregående skole fra opplæringskontoret for anleggs- og bergfagene.

– Det var både skummelt og vanskelig, og det føltes veldig ekte ut, utdyper han.

Dette er hans første møte med kjøring av gravemaskin, og han er glad for at de har fått lov til å teste både kjøring og graving.

– Det er fint at vi kan øve og feile før vi prøver det i virkeligheten.

Realistisk opplevelse for elevene

Kjell Inge Hansen er programfaglærer på vg2 tømrer. Han er veldig takknemlig for at skolen har fått låne simulatoren og mener det er nyttig for elevene med tanke på valg av retning videre:

– Elevene synes først og fremst det er superstas å få testet denne simulatoren. Vi har den én uke, og både vg1 og vg2 har fått testkjørt den, sier han og avslører at han også har prøvekjørt.

– Jeg har kjørt gravemaskin før, og jeg kan bekrefte at denne er veldig realistisk, smiler Kjell Inge.

På vg1 i bygg- og anleggsteknikk skal elevene innom rundt 27 ulike faggrupper før de bestemmer seg for retning i vg2. Da kan en slik testkjøring være en viktig faktor når det kommer til valg av veien videre:

– Det kan jo tenne en gnist hos noen. Vi er takknemlige for at elevene får muligheten til å prøve seg og får kjenne litt på virkeligheten.