– Her på Seiersborg har vi mindre klasser, og sammensatte team i hver klasse bestående av elever, lærere, og miljøarbeidere i godt samspill. Det er fokus på å sette gode rammer for at elevene skal kunne utvikle seg både faglig og sosialt og ha det bra på skolen. Det sier Monica Nordheim. Hun er på sitt fjerde år som lærer ved Seiersborg, er kontaktlærer på Vg3 Påbygg. – Her er det lett å trives som lærer. Jeg har hyggelige kollegaer og det er stas å få lov å være en del av utviklingen til elevene som går her, sier hun.

På bildet: Lærer Monica Nordheim

Fra ungdom – inn i voksenlivet
Videregående er en viktig tid i et menneskes liv. En går fra ungdom til å bli … voksen. Det er en tid preget av undring: Hva skal jeg bli når jeg er ferdig? Hvordan vil det bli å tre inn i «voksenlivet»? Hva vil veien videre kreve? Mange følelser er med å prege hverdagen, og noen dager er tøffere enn andre.. Å jobbe som lærer for unge mennesker i denne fasen krever evner til å se den enkelte og engasjement for å bidra.
– Det er spennende å følge elevene i deres prosesser – og å få bidra ved behov. Jeg har vært så heldig å få følge flere av elevene over tre år, og jeg har sett elever lykkes i å gjennomføre studier til tross for utfordringer. Det gir en god følelse, sier Norheim og smiler.