Renate har jobbet som frisør i 28 år og har mange gode argumenter for hvorfor man skal velge akkurat dette. Som frisør får du bruke din kreativitet og fantasi sammen med moter og trender. Teknikker og produkter er stadig i endring, slik at frisørene hele tiden er i utvikling. Etterspørselen etter frisører bare øker, det er et yrke med høy status, lønnsbetingelsene er gode og du kan stort sett styre din egen arbeidshverdag. «Dessuten er det et takknemlig yrke,» smiler Renate. «Kundene gleder seg jo stort sett å gå til frisøren.»

Som frisør kan man arbeide som enten damefrisør, herrefrisør eller begge deler. Noen spesialiserer seg også innen enkelte deler av faget som for eksempel stylist eller colorist, og noen bygger på med makeup. Ønsker man større utfordringer kan man være med på konkurranser over hele verden eller bli med i leverandørers kreativ team og være med på å utvikle nye kolleksjoner innen nye trender, holde kurs for andre frisører.

Ønsker man å videreutdanne seg kan man ta Mesterbrevet for å lære mer om ledelse, markedsføring og økonomi og yrkesteori. Eller så kan man også velge pedagogikk slik at man kan bli frisørlærer.

På frisør vg2 lærer man de grunnleggende teknikkene innen klipp, farge, styling, oppsetning, strukturendring, makeup, skjegg og teorien bak dette. Kundebehandling er også viktig i opplæringen. Etter vg2 kan eleven bli læring i bedrift i 2 år før man før man tar svennebrev eller kompetansebevis. De kan også ta gå påbygg med studie 3. eller 5. år. Skolen samarbeider med opplæringskontoret og hjelper elevene så langt det lar seg gjøre med praksisplasser og lærlingplass.

Hvorfor skal ungdom velge frisørlinja vg2 på Seiersborg? «Skolen vår er liten og vi ser hele eleven. Vi har stor voksentetthet med lærer og miljøarbeider som følger klassen. Og vi har små klasser, som blant annet innebærer en enda tettere oppfølging av den enkelte eleven,» sier Renate. «Dessuten har vi det veldig fint her,» legger Renate til.

Søk skoleplass her!