På Seiersborg videregående skole er vi opptatt av at opplæringen gjøres så praktisk som mulig. Skolen samarbeider tett med bedrifter og kommuner om utplassering på alle utdanningsprogram, og vi er opptatt av å finne praksisplasser som passer godt til den enkelte elev. I tillegg til utplassering er elevene på bedriftsbesøk i nærmiljøet.

På skolen har vi flere praksisrom som benyttes i undervisningen både i grupper og individuelt. Vi har et stort skolekjøkken som benyttes til praksisopplæring, individuell oppfølging og sosiale sammenhenger. Vi jobber med å få til en lavvoplass i skogen nær skolen som kan benyttes av alle elever. Klassene har tilgang til praksisrom og/eller verksteder med relevant og moderne utstyr for de enkelte programområdene.

– Verkstedet til Frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign er utstyrt med symaskiner, maleutstyr, tekstiler og mye mer. På Vg2 kan elevene gå videre på frisør. Frisørsalongen stod klar høsten 2019 og er utformet som en ekte frisørsalong. Her har åtte frisør-elever hver sin plass, og rommene benyttes både til undervisning og praksis.

– Det er to praksisrom på Helse og oppvekst. Ett for elevene som velger Barne- og ungdomsarbeiderfag og ett til helsearbeiderfag elevene. Begge rommene er gode øvingsarenaer for elevene før de skal ut i arbeidspraksis og er innredet med utstyr som de vil møte i praksisperioden. Lavvoplassen vil benyttes mye av elevene på Barn- og ungdomsarbeiderfag som praktisk arena.

– Verkstedene til Bygg- og anleggsteknikk og Teknologi og industrifag ligger vegg i vegg. Verkstedene er små og oversiktlige med praksis-/klasserom ved siden av. Maskiner og utstyr er hele tiden tilpasset utviklingen i markedet.

– Salg, service og reiseliv benytter kantina i tillegg til sitt klasserom. Påbygg har et naturfagsrom ved siden av klasserommet sitt.

På bildene under kan du se noen av praksisrommene og verkstedene. Trykk her om du ønsker en virtuell tur på skolen.