Det summes i gangene. Elever og lærere har pause, og er på vandring til neste time eller kanskje til kantina for å ta en matbit eller en kakao. Summingen er innimellom forstyrret av byggestøy, for det bygges nemlig på skolen. Et påbygg skal stå klart til skolestart. Her blir det ny kantine, nye klasserom og et nytt programområde for Design og håndverk – med frisørsalong (!). For elever som går Design og håndverk (Vg1) får grunnlaget for videre utdanning på Vg2 Frisør som starter opp til neste år.

Alt fra matlaging til sveising
Skolekjøkkenet på Seiersborg er hyppig i bruk. Der er det god plass til all slags kokkelering, og midt i rommet står det et langbord hvor elever og lærere samles for de gode samtalene. Går man ut og over skoleplassen finner man verkstedet hvor TIP-elevene på Teknikk og industriell produksjon (Vg1) og Industriteknologi (Vg2) jobber. De er daglig i full sving med praktiske oppgaver som reparasjoner og vedlikehold av maskiner, og ulike sveisemetoder. Visste du forresten at denne retningen gir grunnlag for yrker innen teknisk og mekanisk industri, bilindustri og prosessindustri?

Foto: Daniela Fuchs

Tettere oppfølging i et mindre skolemiljø
Seiersborg videregående er sammenlignet med mange andre videregående skoler en liten skole. Vi har i dag plass til 132 elever, og tilbyr små klasser. Dette er noe mange av våre elever setter pris på. Vi har videre sammensatte team med lærere og miljøarbeidere for å gi trygge og gode læringsmiljøer. Dette gir oss også langt på vei mulighet til å tilrettelegge for enkeltelever ved behov.

Søknadsfrist 30. april
Vi får daglig inn søknader fra elever som ønsker å begynne på Seierborg til høsten, og vi gleder oss til å ta imot elevene som kommer. Søknadsfristen er 30. april, men vi tar imot elever så lenge det er plasser. Før påske hadde vi ÅPEN DAG på skolen, hvor elever og foresatte/venner kunne komme innom og bli litt kjent på skolen. Gikk du glipp av ÅPEN DAG er det bare å ta kontakt så setter vi opp en tid slik at du kan komme innom og se deg rundt når det passer.

Velkommen til Seiersborg videregående skole!